Over ons

Child-Help ontstond uit de solidariteit tussen mensen die met spina bifida en/of een hydrocefalie geconfronteerd werden in België en hun lotgenoten in het Zuiden. Zij voelen zich betrokken met hen omdat ze weten hoe complex het is om een kind met een aangeboren handicap op te vangen en te begeleiden naar een volwaardig en zelfstandig leven.

Child-Help is een actief deel van het IF-platform voor Internationale Solidariteit binnen de schoot van IF, de wereldorganisatie voor spina bifida en hydrocefalie (www.ifglobal.org).

IF heeft de consultatieve status bij de Verenigde Naties en werkt samen met de WHO, Unicef, FFI (Flour Fortification Initiative) en andere verenigingen. Binnen België was Child-Help lid van PHOS, het Platform Handicap en Ontwikkelingssamenwerking en is ook actief in het Damiaanfonds.

Onze missie

Child-Help wil de kwaliteit van leven verbeteren van kinderen met spina bifida (open rug) en hydrocefalie (waterhoofd) in ontwikkelingslanden door tijdige detectie en levenslange zorg aan deze kinderen te voorzien, zodat ze kunnen opgroeien tot volwaardige burgers. Hiervoor werken we samen met lokale partners in het Zuiden en bouwen we op de bestaande mogelijkheden en initiatieven van ouders en lokale hulpverleners.

Child-Help helpt ook spina bifida te voorkomen door voedselverrijking en supplementen met foliumzuur.